0
  • BRAK SZKOLEŃ W KOSZYKU

    Dodaj jeden z naszych warsztatów

0
  • BRAK SZKOLEŃ W KOSZYKU

    Dodaj jeden z naszych warsztatów

Enter your keyword

post

Podsumowanie VII edycji konkursu „Innowator Mazowsza”

Podsumowanie VII edycji konkursu „Innowator Mazowsza”

W dniu 28 listopada 2016r. Samorząd Województwa Mazowieckiego przyznał już po raz ósmy tytuł Innowatora Mazowsza i docenił młodych przedsiębiorców i naukowców, którzy starają się zmień oblicze mazowieckiej gospodarki.

Konkurs, był podzielony na dwie kategorie – „Innowacyjny Młody Naukowiec” oraz „Młoda Innowacyjna Firma”.  W tej edycji spłynęło 48 zgłoszeń – z czego 10 wśród firm i 38 wśród naukowców. Spośród nich wybrano w sumie 6 laureatów. Wyróżniono również czterech naukowców i dwie firmy.

Poniżej przedstawiamy poszczególnych laureatów VII edycji konkursu „Innowator Mazowsza”

Kategoria „Młoda Innowacyjna Firma”

I miejsce – GeniCore Sp. z o.o.,

II miejsce –  Noa Tech Sp. z o.o.,

III miejsce  – VetRegen Joanna Sanford.

Wyróżnienia: Kosmetyki DLA i QuickClick S.C.

 

Kategoria „Innowacyjny Młody Naukowiec”

I miejsce – dr Tomasz Kamiński za pracę pt. „Mikroprzepływy dwufazowe w biochemii i mikrobiologii”,

II miejsce –  dr Katarzyna Sadecka za pracę pt. „Efekt plazmoniczny w materiałach eutektycznych na przykładzie Bi2O3-Ag”,

III miejsce – dr Andrzej Sikora za pracę pt. „Modelowanie i symulacja rozproszona mobilnych sieci ad-hoc”.

 

Cztery równorzędne wyróżnienia:

dr Tomasz Kornuta za pracę pt. „Design of Structures and Behaviours of Robot Control Systems Using Active Vision” (Projekt struktury i zachowań systemów sterowania robotów z użyciem aktywnego systemu wizyjnego),

dr Maciej Maryl za pracę pt. „Życie literackie w sieci: pisarze, instytucje i odbiorcy wobec przemian technologicznych”,

dr Sławomir Jaworski za pracę pt. „Wpływ grafenu na modulacje szlaku indukcji apoptozy dwóch linii komórek glejaka wielopostaciowego (Glioblastoma multiforme)”,

dr Krystian Marszałek za pracę pt. „Zastosowanie niekonwencjonalnych metod utrwalania żywności (UHP i ogrzewania mikrofalowego) do produktów owocowych”.

Gratulujemy wszystkim!